Aantrekkelijk wonen in Lelystad

Lelystad wordt steeds meer een aantrekkelijke woonstad, waar het goed wonen en verblijven is. Een stad waar de natuur nooit ver weg is. Met een lange kuststrook die loopt van de Oostvaardersplassen tot de Bataviahaven. En met in het voorjaar de tulpenvelden van Flevoland vlakbij. In het vernieuwde stadshart is het Agoratheater een echte blikvanger. Een goed voorbeeld van hoe architectuur de afgelopen jaren steeds belangrijker is geworden in Lelystad.

Nieuwbouw Warande

Ook bij de ontwikkeling van nieuwbouwwijk Warande, waar De Eenheid onderdeel van is, wordt hier veel aandacht aan gegeven. Iedere buurt in de Warande krijgt zijn eigen sfeer. Zo heeft de buurt Rondom het Scheepswrak huizen in jaren ‘30 stijl en is voor de nieuwbouwwoningen voor de buurt Tussen de Bossen gekozen voor een hedendaagse bouwstijl. Waterfront kenmerkt zich door een centraal groen plein, de ontmoetingsplek voor de buurt. Via een groene as is dit plein verbonden met het parkbos.

Strak en kleurrijk

Daar omheen nieuwbouwwoningen en nieuwbouwappartementen, gebouwd in een eigentijdse stijl, geïnspireerd op de kunstschilder Piet Mondriaan. Strak en kleurrijk, met veel afwisseling in vormen. Daarnaast zorgt veel groen in de openbare ruimte voor een aangenaam klimaat. Hagen dienen als erfafscheidingen en ook de parkeerhofjes worden door groen omzoomd. Parken tussen de buurten vergroten het gevoel dicht bij de natuur te wonen.

Wie kiest voor een nieuwbouwwoning of nieuwbouwappartement in Waterfront, kiest voor de combinatie van eigentijds wonen in een groene omgeving met het gemak van een stad

  Bereikbaarheid
  Voorzieningen